Home

Kees van Amstel is een Nederlandse comedian / cabaretier / columnist / schrijver / acteur en daarnaast een fervent onderwijsmannetje. Je kent hem o.a. als vaste comedian bij Comedytrain, schrijver en acteur bij het satirische sketchprogramma Klikbeet, vaste columnist op NPO Radio 1 bij De Nieuws BV als Druktemaker, en schrijver voor vele comedyprogramma's op de Nederlandse televisie o.a. Dit Was Het Nieuws.

Zijn nieuwe theatershow 'Vluchtweg Altijd Vrijhouden' is gestart in september '22! In seizoen '23'24 volgt een reprise door het hele land! Hier is de speellijst!  In december '24 starten de try-outs voor zijn nieuwe programma Dit Gaat Allemaal Van Jullie Eigen Tijd Af.

Waarom vluchten we toch zo graag? Voor verantwoordelijkheden, voor stress en voor elkaar? Kees vlucht ook graag, maar dan voor z’n plezier. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt: reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden. Thuis, in z’n hoofd, in ’t onderwijs, maar eigenlijk is de hele wereld nu wel een keer aan de beurt. En wat fijn dat Kees werkelijk van elke situatie iets komisch weet te maken (zegt de Volkskrant). De Telegraaf noemt hem een sterke verhalenverteller met gouden grappen, dus, zoals gewoonlijk, ga je ook weer lachend de zaal uit. Zin om even te vluchten? Kom dan snel naar het theater want in zijn vierde solovoorstelling ga je weer iets mee maken. En lachen. Veel lachen.

 Tekst en spel: Kees van Amstel

Regie: Lebbis

Foto: Simone Peerdeman

De eerste recensies zijn binnen:

Theaterkrant -  "Van Amstel heeft zijn publiek in een humoristische houdgreep" "...de zaal staat (terecht) in de fik..." "Van Amstel weet hoe hij een verhaal moet vertellen en hoe hij het publiek op een aangename manier in het verhaal kan betrekken." - Patrick van den Hanenberg

Theaterparadijs - "Kees Van Amstel zet met “Vluchtweg Altijd Vrijhouden” weer een heerlijke voorstelling neer, vol met prachtige verhalen die doordrenkt zijn met een perfecte dosis humor." - Andy Doornhein  4 en 1/2 ster!

Friesch Dagblad - "En als hij je daarmee eenmaal te pakken heeft, laat hij je niet meer los. Vooral zijn opbouwende vergrotingen en smakelijke overdrijvingen getuigen daarbinnen cvan een timing a la Toon Hermans". - Wiggele Wouda

Nijkerk Nieuws - "Hij weet waargebeurde belevenissen meesterlijk te vertalen in dolkomische gebeurtenissen." "Kees van Amstel, een meesterverteller. Zeer aanbevolen." -  Frank van der Kaaij


De pers over zijn vorige show:

**** Volkskrant - Kees van Amstel is een rasverteller die van iedere situatie wel iets komisch weet te maken.
**** Trouw
- Niet alleen is Van Amstel een goede verteller en geoefende grappenmaker, hij weet ook knap een rode draad in zijn voorstelling te verweven.
**** Scènes - Hoog tempo, afwisselend en zeer komisch
**** Cabaret.nl - Van Amstel toont zich een meesterverteller
Lees hier alle recensies.

KEES OP NETFLIX EN NPOSTART!

Let op!
De tweede show van Kees:  'De Man Die Ik Niet Wilde Worden' is nog te zien op NPO Start Plus: https://www.npostart.nl/kees-van-amstel/07-06-2020/BV_101399302 
Hij was tevens twee jaar te zien bij NETFLIX! https://www.netflix.com/nl/title/81403692 Of deze hier terugkomt is nog niet bekend.