Over Kees

Kees van Amstel is comedian bij het beroemde gezelschap Comedytrain, heeft een wekelijkse column op NPO Radio 1, is schrijver en acteur bij het satirische sketchprogramma Klikbeet, maakte cabaret voor Spijkers Met Koppen en is één van de breinen achter Dit Was Het Nieuws. Momenteel staat Kees met zijn derde voorstelling 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' in het theater. Op 17 juni 2019 vond de première in De Kleine Komedie plaats. De avond was een groot succes en er verschenen dan ook zeer lovende recensies. Trouw schreef: "Niet alleen is Van Amstel een goede verteller en geoefende grappenmaker, hij weet ook knap een rode draad in zijn voorstelling te verweven". De Theaterkrant publiceerde: "Van Amstel ontpopt zich als een komiek van de bovenste plank die vol gas geeft en zijn zaal laat schudden van het lachen". Naast zijn werk als cabaretier, acteur en schrijver staat hij ook als docent voor de klas.  
De première van zijn vorige programma ‘De man die ik niet wilde worden’ vond ook plaats in De Kleine Komedie in Amsterdam. De voorstelling werd zeer goed ontvangen door de aanwezige pers. Zo schreef het NRC: "Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen. Bovendien is zijn timing ijzersterk." De Volkskrant publiceerde: “Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu. Met zijn expressieve vertelstijl neemt hij het publiek mee in zijn leven.” 

Kees van Amstel heeft het podium pas laat in zijn leven ontdekt. In 2002 stapte hij voor het eerst een stand-up podium op, eigenlijk als therapie voor een mislukte relatie. De bedoeling was om twee keer op te treden en dan weer met stille trom te verdwijnen maar 3 maanden later werd hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, waar hij nog steeds één van de vaste comedians is. Momenteel staat Kees met zijn derde avondvullende cabaretvoorstelling 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' in de Nederlandse theaters. 

In 2007 zend de VARA zijn eerste stand-up comedy special uit op NPO3. Deze show verscheen ook op dvd. In 2007 en in 2009 speelde Kees van Amstel in een 'sell-out show' op het Fringe Festival in Edinburgh onder de paraplu van the Amsterdam Underground Comedy Collective. In seizoen 2008-2009 zette hij zijn eerste schreden op het cabaretpad met het korte programma 'Opkroppen' in de Cabarestafette en in dubbeloptredens met cabaretier Eric van Sauers. In seizoen 2009-2010 en 2010-2011 komt het programma 'Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost)'. Hij maakt deze voorstelling samen met Rob Urgert (bekend van o.a. het VARA tv programma Pau!l en Onder de Tram). Hierna volgende zijn avondvullende cabaretvoorstelling 'Jong, hip, fris en andere gruwelijkheden'. In seizoen 2016-2017 en 2017-2018 stond Kees met 'De man die ik niet wilde worden' in de theaters. Op 14 mei 2017 beleefde hij een succesvolle première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Deze show is driemaal uitgezonden door BNNVara en is nu nog te zien op Netflix.

Op dit moment loopt zijn voorstelling 'Een Bang Jongetje Dat Hele Enge Dingen Doet' in de theaters. Wederom waren de recensies zeer lovend. De voorstelling is vaak onderbroken door lockdowns maar was zelfs een succes met publiek op 1,5 meter! De voorstelling is recent opgenomen voor televisie.

In het najaar van 22/23 starten de try-outs voor zijn 4e cabaretprogramma 'Vluchtweg Altijd Vrijhouden'. In seizoen 23/24 volgt de première in de Kleine Komedie in Amsterdam.Kees was van 2003 tot en met 2009 vast lid van het cabaret-team van Spijkers met Koppen. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (Lachzalf), Koefnoen, Onder de Tram en de Daily Show NL. Kees is vaste schrijver en acteur bij het populaire sketchprogramma Klikbeet op NPO3. 


Naast zijn optredens schreef Kees o.a. voor het Algemeen Dagblad (columns), Dit Was Het Nieuws, Onder de Tram, De Kwis, Even Tot Hier, Jansen op Jacht, Tussen de Oren, Vrijdagmiddag Live, Panache, Zonde van de Week, Volgende Week, Voor de Show, HLF8  en Q-Music. 

Ook schreef Kees mee aan het eerste Correspondents Dinner, uitgesproken door premier Mark Rutte. 

Kees was 9 jaar lang elke vrijdag op NPO Radio 1 te horen (en te zien) met een eigen column in het programma De Nieuws BV. In 2019 deed Kees mee aan het populaire tv-programma De Slimste Mens waar hij het tot de finale schopte en als tweede eindigde.

Op dit moment heeft hij elke week een radiocolumn bij het NPO Radio 1 programma Villa VdB van Jurgen van den Berg op maandag, circa 15:24 uur!

"Hoog tempo, afwisselend en zeer komisch" ~ Scénes

"Niet alleen is Van Amstel een goede verteller en geoefende grappenmaker, hij weet ook knap een rode draad in zijn voorstelling te verweven" ~ Trouw 

"Van Amstel vertelt op zo’n luchtige manier dat je meer en meer en meer verhalen wilt horen. Geen grap is te vroeg of te laat.. een constante flow van plezier en genieten" ~ Theaterparadijs  

"Kees van Amstel: hilarisch, met een grauw randje" ~ Jacques d’Ancona (Dagblad vh Noorden)

"Van Amstel ontpopt zich als een komiek van de bovenste plank die vol gas geeft en zijn zaal laat schudden van het lachen" ~ Theaterkrant

"Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen. Bovendien is zijn timing ijzersterk" ~ NRC

"Dit moet je gezien hebben! Kees van Amstel is grappig, heel grappig!" ~ Cabaret.nl

“Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu. Met zijn expressieve vertelstijl neemt Kees van Amstel zijn publiek mee in zijn leven.” ~ De Volkskrant