Over Kees

Kees van Amstel is comedian bij het beroemde gezelschap Comedytrain, heeft een wekelijkse column op NPO Radio 1, is schrijver en acteur bij het satirische sketchprogramma Klikbeet, maakte cabaret voor Spijkers Met Koppen en is één van de breinen achter Dit Was Het Nieuws. Momenteel staat Kees met zijn derde voorstelling 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' in het theater. Naast zijn werk als cabaretier, acteur en schrijver staat hij ook als docent voor de klas.  

Vorig seizoen stond Kees met ‘De man die ik niet wilde worden’ in de theaters. Na de première in De Kleine Komedie verschenen er lovende recensies. Zo schreef het NRC: "Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen. Bovendien is zijn timing ijzersterk." De Volkskrant publiceerde: “Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu. Met zijn expressieve vertelstijl neemt hij het publiek mee in zijn leven.” 

Kees van Amstel heeft het podium pas laat in zijn leven ontdekt. In 2002 stapte hij voor het eerst een stand-up podium op, eigenlijk als therapie voor een mislukte relatie. De bedoeling was om twee keer op te treden en dan weer met stille trom te verdwijnen maar 3 maanden later werd hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, waar hij nog steeds één van de vaste comedians is. Momenteel staat Kees met zijn derde avondvullende cabaretvoorstelling 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' in de Nederlandse theaters. 

In 2007 en in 2009 speelde Kees van Amstel in een 'sell-out show' op het Fringe Festival in Edinburgh onder de paraplu van the Amsterdam Underground Comedy Collective. In seizoen 2008-2009 zette hij zijn eerste schreden op het cabaretpad met het korte programma 'Opkroppen' in de Cabarestafette en in dubbeloptredens met cabaretier Eric van Sauers. In seizoen 2009-2010 en 2010-2011 komt het programma 'Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost)'. Hij maakt deze voorstelling samen met Rob Urgert (bekend van o.a. het VARA tv programma Pau!l en Onder de Tram). Hierna volgende zijn avondvullende cabaretvoorstelling 'Jong, hip, fris en andere gruwelijkheden'. In seizoen 2016-2017 en 2017-2018 stond Kees met 'De man die ik niet wilde worden' in de theaters. Op 14 mei 2017 beleefde hij een succesvolle première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Kees was van 2003 tot en met 2009 vast lid van het cabaret-team van Spijkers met Koppen. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (Lachzalf), Koefnoen, Onder de Tram en de Daily Show NL. Momenteel is Kees vaste schrijver en acteur bij het populaire sketchprogramma Klikbeet op NPO3. 


Naast zijn optredens schreef Kees o.a. voor het Algemeen Dagblad (columns), Dit Was Het Nieuws, Onder de Tram, Jansen op Jacht, Tussen de Oren, Vrijdagmiddag Live, Panache, Zonde van de Week, Volgende Week en Q-Music. Ook schreef Kees mee aan het eerste Correspondents Dinner, gegeven door premier Mark Rutte. Op dit moment is Kees elke vrijdag op NPO Radio 1 te horen met een eigen column in het programma De Nieuws BV. 

"Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen. Bovendien is zijn timing ijzersterk" - NRC

"Dit moet je gezien hebben! Kees van Amstel is grappig, heel grappig!" – Cabaret.nl

“Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu. Met zijn expressieve vertelstijl neemt Kees van Amstel zijn publiek mee in zijn leven.” – De Volkskrant

“Absoluut. Te gek.” – Jacques d’Ancona (Dagblad vh Noorden)